Πλανήτες και ζώδια – Αφιέρωμα στον Άρη

Πλανήτες και ζώδια – Αφιέρωμα στον Άρη

Ο πλανήτης που συμβολίζει την σωματική αντοχή, τον τρόπο που διεκδικούμε την ζωή αλλά και πως έλκουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Ο Άρης μέσα στους ζωδιακούς οίκους και η επιρροή του:

Κριός: Ο κυβερνήτης του Κριού, μέσα στον ίδιο τον ζωδιακό οίκο, μόνο μπελάδες μπορεί να επιφέρει. Ένας δυναμικός ενεργειακά πλανήτης, που δίνει ένταση, δημιουργία και επέκταση, ίσως και στον υπερθετικό βαθμό. Έχουν οξύθυμο χαρακτήρα και χρειάζονται διπλωματικό τρόπο προσέγγισης και επικοινωνίας.

Ταύρος: Άτομα με μεγάλη αποφασιστικότητα που δεν τα παρατούν ποτέ. Η επιθυμία, για να αποκτήσουν χρήματα ξεκινάει από μικρή ηλικία και σχετικά νωρίς τα καταφέρνουν. Ένας καλός γάμος τους συμπληρώνει τα θέλω τους. Δεν είναι ποτέ θεατές, πάντα εμπλέκονται σε περίπλοκες καταστάσεις, και συνήθως βγαίνουν νικητές.

Δίδυμος: Ενεργά και υπέρ-κινητικά άτομα με ιδιαίτερες επικοινωνιακές ικανότητες. Οξύθυμοι και μεροληπτικοί. Η επιμονή και η υπομονή τους είναι περιορισμένη και για αυτόν τον λόγο συνήθως αφήνουν τις δουλείες τους στην μέση. Τα επαγγέλματα που τους γοητεύουν είναι αυτά του δημοσιογράφου ή του διπλωμάτη, γενικότερα επί των δημοσίων σχέσεων.

Καρκίνος: Ο Άρης μέσα στον υδάτινο οίκο του Καρκίνου, δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Ένας πύρινος πλανήτης που αποδυναμώνεται και δεν λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Τα άτομα αυτά έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και συνήθως επιλέγουν συντρόφους που δεν τους τιμούν.

Λέων: Ξεχωρίζουν οι Λέοντες με γενέθλιο Άρη στον οίκο τους. Ξοδεύουν, κινούνται, μιλάνε πολύ, είναι μονίμως σε δραστηριότητα. Πολλά τα προτερήματα που τους αντιστοιχούν και που φωτίζουν και τα οικεία τους περιβάλλοντα. Εξαίσιοι συζητητές και πιστοί φίλοι.

Παρθένος: Η προσωποποίηση της τελειομανίας. Άτομα ιδιαίτερα προικισμένα με δεξιότητες και ταλέντα που ξεχωρίσουν και για τις ευαισθησίες τους. Διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις, που συνήθως τους καταλήγουν στα σκαλιά της εκκλησίας. Αξιόπιστοι άνθρωποι, καλοί σύζυγοι και ευαίσθητοί γονείς.

Ζυγός: Δίνουν μια παραπάνω ένταση σε αυτά που επιθυμούν να κάνουν. Συχνά είναι εγωιστές και υπερήφανοι και σε υπερβολικό βαθμό. Έχουν μεγάλη αυλή και αυτό τους κάνει και αισθάνονται χρήσιμοι. Πιστεύουν στις αλλαγές και στην γρήγορη εξέλιξη.

Σκορπιός: Ασυμβίβαστοί και ασταμάτητοι. Εκτιμούν το χρήμα και την εξουσία. Για αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχουν μεσαίες καταστάσεις. Είναι αρκετά εύθικτοι και δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την επικοινωνία. Ο έρωτας είναι κάτι που τους σημαδεύει την ζωή.

Τοξότης: Άνθρωποι που δουλεύουν πολύ και σκληρά και γρήγορα καταφέρνουν να ανέβουν σε θέσεις εξουσίας. Ευσυνείδητοι και πάντα με σκέψεις για το ευρύ – κοινωνικό καλό. Είναι εύθικτοι και δεν ανέχονται την αδικία.

Αιγόκερως: Η υπομονή και η σταθερότητα είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων. Διακρίνονται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, για την εξυπνάδα και την εργατικότητα τους. Τα καταφέρνουν καλά σε θέματα οικονομικών και οικογενείας. Είναι αυστηροί αλλά πάντα δίκαιοι.

Υδροχόος: Επιμελή και οργανωμένα άτομα που επιθυμούν να ξεχωρίσουν από το πλήθος. Συμπόνια και κατανόηση αλλά και μεγάλη διαίσθηση είναι τα ψυχικά τους χαρίσματα. Αποφεύγουν τους ανθρώπους με τους οποίους δεν επικοινωνούν εύκολα και γρήγορα.

Ιχθείς: Άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και συνήθως ακολουθούν επαγγέλματα με μεγάλη δημοσιότητα. Δεν ζουν με στατικούς κανόνες. Μπορούν να προσφέρουν την οικονομική και την οικογενειακή ασφάλεια στον σύντροφο τους. Ασχολούνται έντονα με τα κοινά και συνήθως διαπρέπουν σε θέσεις εξουσίας.