Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 3ο ΄ΤΑ ΑΚΡΟΔΑΚΤΥΛΑ’-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 3ο ΄ΤΑ ΑΚΡΟΔΑΚΤΥΛΑ’-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Υπάρχουν τέσσερις τύποι ακροδακτύλων. Τα κωνικά  τετράγωνα, τα σπαθοειδή που το σχήμα τους θυμίζει σπάτουλα … και μικτά.  Κάθε δάχτυλο είναι φτιαγμένο από τρεις ευδιάκριτους σπονδύλους που είναι γνωστοί και σαν φάλαγγες και μετριούνται από πάνω προς τα κάτω — πρώτος, δεύτερος, τρίτος.

Κωνικός τύπος : Το δάχτυλο στενεύει από τη βάση προς την κορυφή θυμίζοντας ένα είδος κώνου. Ξεκινάει στρογγυλεμένο από τη φάλαγγα για τη ρίζα και προοδευτικά φτάνει σε μια κωνική κατάληξη. Σημασία: Ο κάτοχος τους προτιμάει τη σκέψη από τα έργα και αγαπά συνήθως την τεμπελιά και τις ανέσεις. Τις περισσότερες φορές τα δάχτυλα αυτά συνδέονται με επιδιώξεις στο χώρο της αισθητικής. Οι κάτοχοι τους εκτιμούν πάντα το ωραίο και δείχνουν να επηρεάζονται από τις πρώτες εντυπώσεις και τις εμπνεύσεις. Έχουν λεπτό γούστο και δε διστάζουν ποτέ να δείξουν την απέχθεια τους για οτιδήποτε είναι άσχημο ή συνηθισμένο. Ανυπόμονοι άνθρωποι, κουράζονται γρήγορα από τη ρουτίνα. Όμως, είναι πολύ ευτυχισμένοι όταν εργάζονται μόνοι τους.

 

Εξωτερικά δείχνουν να δουλεύουν ήρεμα, μέσα τους όμως βρίσκονται πάντα σε συναγερμό. Όταν όλα τα δάχτυλα έχουν αυτό το σχήμα, φανερώνουν άνθρωπο ιδεαλιστή, άτομο που δουλεύει περισσότερο με το μυαλό παρά με το σώμα. Όσοι έχουν κωνικά δάχτυλα μπορούν να ευδοκιμήσουν επαγγελματικά σε διακοσμητικές υπηρεσίες οποιουδήποτε επαγγέλματος ή απασχόλησης.

Τετράγωνος τύπος :  Στην περίπτωση αυτή η φάλαγγα του νυχιού μοιάζει με τετράγωνο που οι γραμμές του απλώνονται παράλληλα και το ακροδάχτυλο σχηματίζει μια ευθεία γραμμή. Σημασία: Τα άτομα που έχουν τετράγωνα ακροδάχτυλα είναι άνθρωποι πειθαρχημένοι, ισορροπημένοι και ρεαλιστές. Ωστόσο, τους αρέσει να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο σχέδιο στη ζωή και αποφεύγουν κάθε λογής αναστατώσεις. Υπακούουν με ευλάβεια τους νόμους και είναι τύποι κοινωνικοί.

Τους λείπει η δημιουργική φαντασία και το πρωτοποριακό πνεύμα. Ωστόσο, έχουν μεγάλα εσωτερικά αποθέματα υπομονής. Αποφεύγουν να δοκιμάσουν καινούριες ιδέες ή προγράμματα, παρεκτός κι αν κάποιος τους αποδείξει τη χρησιμότητα τους. Είναι προικισμένοι με το χάρισμα να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε είδος χρήσιμης και πρακτικής δουλειάς. Πιστεύουν περισσότερο στα χειροπιαστά αποτελέσματα και παραδέχονται μονάχα τις υλιστικές απόψεις της ζωής.

Είναι πρόθυμοι ν’ ακολουθήσουν κάποιο δύσκολο και βαρετό σκοπό, φτάνει να ξέρουν πως στο τέλος τους περιμένει η ανταμοιβή. Τους αρέσει η σιγουριά και κάνουν ό,τι μπορούν για να την εξασφαλίσουν.

Σπαθοειδής τύπος : Το δάχτυλο είναι φαρδύτερο στην κατάληξη απ· ό,τι στις δυο τελευταίες φάλαγγες. Σημασία: Όταν όλα τα δάχτυλα του χεριού έχουν αυτό το σχήμα, ο κάτοχος τους αγαπάει τη δράση, την κίνηση και τις επιχειρήσεις. Είναι άνθρωπος των έργων και το βρίσκει αδιανόητο να κάθεται δίχως να κάνει τίποτα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γεννημένοι πρωτοπόροι.

Δύο από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους είναι η τάση για κίνηση και για ταξίδια. Όταν δεν μπορούν να ταξιδέψουν μακριά, επιδίδονται σε επαγγέλματα που τους δίνουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν έξω από το σπίτι. Ψάχνουν, αναζητούν κι ενδιαφέρονται επίσης για εφευρέσεις και μηχανικά προβλήματα.

Μιχτός τύπος : Ένα χέρι με διαφορετικά ακροδάχτυλα δεν είναι διόλου σπάνιο φαινόμενο· Στην πραγματικότητα, πολύ συχνά, ένας άνθρωπος έχει ένα κωνικό, ένα τετράγωνο και δυο σπαθοειδή ακροδάχτυλα ή δυο κωνικά κι ένα τετράγωνο και τα λοιπά. Οι άνθρωποι με τα μικτά ακροδάχτυλα είναι πολυμήχανοι. Προσαρμόζονται εύκολα και μπορούν να επιτύχουν σε τελείως διαφορετικά επαγγέλματα. Ωστόσο, εξαιτίας αυτής της πολυπραγμοσύνης τους σπάνια τα καταφέρνουν ταυτόχρονα σε πολλά πράγματα. Τα καταφέρνουν κυρίως σαν πωλητές κάθε λογής αντικειμένων και έχουν τον τρόπο να συνεννοούνται με τους ανθρώπους που κινούνται στον περίγυρο τους.

 

ΠΗΓΗ: Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ,

είναι από τις εκδόσεις  “Ψυχογιός” που κυκλοφόρησε το 1980.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Αρέσει σε %d bloggers: