Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 5ο ΄ Ο ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ ‘-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 5ο ΄ Ο ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ ‘-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Ο Αντίχειρας

Κοιτάξτε στο πλάι της παλάμης και παρατηρήστε αν ο αντίχειρας είναι τοποθετημένος κοντά στη ρίζα του δείχτη ή πολύ χαμηλότερα κοντά στον καρπό. Η απόσταση ανάμεσα στη ρίζα του δείχτη και στον αντίχειρα έχει πολύ μεγάλη  σημασία. Όταν ο αντίχειρας βρίσκεται πολύ κοντά στον καρπό φανερώνει αγάπη για την ελευθερία και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Οι κάτοχοι τους υποστηρίζουν με κουράγιο τις πεποιθήσεις τους και είναι πάντα έτοιμοι να πολεμήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Γίνονται πρωτοπόροι κι επιδιώκουν πάντα τις κοινωνικές μεταβολές. Είναι από τη φύση τους γενναιόδωροι και φιλελεύθεροι.

Όταν ο αντίχειρας βρίσκεται ψηλά, στενεύοντας το διάστημα ανάμεσα στη ρίζα του δείχτη και στον αντίχειρα, φανερώνει έλλειψη ανεξαρτησίας και μια τάση εγωισμού. Οι άνθρωποι με τέτοιο αντίχειρα σπάνια έχουν τη δύναμη να υποστηρίξουν τις απόψεις τους και είναι έτοιμοι να υποταχτούν στις περιστάσεις. Τους λείπει το κουράγιο και η άποψη τους για τη ζωή είναι περιορισμένη.

Το μέγεθος, το σχήμα και η κλίση του αντίχειρα, φανερώνουν πολλά στοιχεία από την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δάχτυλα, ο αντίχειρας έχει μονάχα δυο φάλαγγες — την επάνω που αντιπροσωπεύει τη θέληση και την κάτω που αντιπροσωπεύει τη λογική.

Μακρύς ή φυσιολογικός αντίχειρας {Σχ. 6): Φανερώνει δυνατή προσωπικότητα, τετράγωνο μυαλό, αποφασιστικότητα για πρόοδο· θέληση για διάκριση· άνθρωπο που έχει γεννηθεί για ηγέτης στο επαγγελματικό, πολιτικό ή επιστημονικό επίπεδο. Ισχυρή θέληση που θα προωθήσει το άτομο αυτό μέχρι τις ανώτατες θέσεις του επαγγέλματος που διάλεξε να ακολουθήσει.

Κοντός αντίχειρας (Σχ. 7): Φανερώνει αδύναμο πρόσωπο που η δύναμη της θέλησης του δε μπορεί ν’ αναπτυχθεί ιδιαίτερα. Οι προοπτικές για επιτυχία στη ζωή είναι ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Έλλειψη δυνατής προσωπικότητας· τάση για καλύτερες θέσεις στον επαγγελματικό τομέα· οι μεγάλες θέσεις και η δύναμη μοιάζουν άπιαστο όνειρο.

Ίσιος αντίχειρας (Σχ. 8): Φανερώνει έντονη θεληματικότητα· πιθανότητα για αντίσταση και αδιαφορία σε εξωτερικές επιδράσεις· ο άνθρωπος αυτός μπορεί να γίνει αξιόπιστος φίλος ή συνεταίρος. Οι απόψεις του είναι πάντα ξεκάθαρες, και είναι έτοιμος να δεχτεί μια δεύτερη γνώμη φτάνει να του την αποδείξει κανείς με λογικά επιχειρήματα. Δυνατή προσωπικότητα· αδυναμία προσαρμογής αλλά από τη στιγμή που θα καθορίσει μια πορεία δράσης, την ακολουθεί με επιμονή και δίχως ξεστρατίσματα.

Κοίλος αντίχειρας (Σχ. 9): Φανερώνει αυθορμητισμό και εσωτερική προσαρμοστικότητα· ευγενική φυσιογνωμία, καλοπροαίρετη ανταπόκριση στις προτάσεις των άλλων ευελιξία και προσωπικότητα που κερδίζει τη συμπάθεια. Το δραματικό ταλέντο μπορεί να εξασφαλίσει επιτυχία, διαγράφοντας τις προοπτικές μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης σταδιοδρομίας σ’ αυτό τον τομέα.

 

Διογκωμένος αντίχειρας (Σχ.10): Σύμβολο αποφασιστικότητας και επιμονής όταν καταλήγει σε τετράγωνο ακροδάχτυλο, φανερώνει κυριαρχία από ζωώδεις δυνάμεις όταν καταλήγει σ’ έναν κρεατερό στρογγυλεμένο σχηματισμό, βίαιο χαρακτήρα με πρωτόγονες συχνά αντιδράσεις. Όταν καταλήγει σε κωνικό ακροδάχτυλο, φανερώνει έλλειψη αυθορμητισμού και θεληματικότητας.

Μεσάτος αντίχειρας (Σχ. 11): Φανερώνει άνθρωπο διακριτικό που δεν του αρέσει η ρουτίνα· άτομο ευπροσάρμοστο που τα καταφέρνει καλά στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες· απροθυμία για υποχωρήσεις, μια τάση για υπερβολική επιφυλακτικότητα απέναντι σε όλα τα ζητήματα. Φανερώνει ακόμα άνθρωπο ευγενικό, με τακτ και άνεση στις κοινωνικές συναναστροφές.

ΠΗΓΗ: Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ,

είναι από τις εκδόσεις  “Ψυχογιός” που κυκλοφόρησε το 1980.

 

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Αρέσει σε %d bloggers: