Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 7 ”Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΄’-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 7 ”Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΄’-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Η γραμμή της ζωής

Η Γραμμή της Ζωής είναι η πιο σπουδαία γραμμή του χεριού. Διαγράφοντας την πορεία που περιγράψαμε πρωτύτερα, σχηματίζει ένα ημικυκλικό τόξο γύρω από το Όρος της Αφροδίτης, το μεγάλο κρεατωμένο σημείο κάτω από τον αντίχειρα που σχετίζεται με ζητήματα έρωτα, στοργής και σεξουαλικής ζωής.

Όταν είναι φυσιολογικό το Όρος της Αφροδίτης είναι στρογγυλεμένο και μοιάζει με το πάνω μισό μιας μικρής στρογγυλής μπάλας. Στην περίπτωση αυτή, φανερώνει κανονικές σεξουαλικές λειτουργίες και μια συμπαθητική ιδιοσυγκρασία. Σπάνια θα συναντήσει κανείς ένα μεγάλο, σαρκώδες Όρος της Αφροδίτης. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι ένα Όρος της Αφροδίτης επίπεδο, δίχως τη φυσιολογική, σταθερή του ελαστικότητα. Όταν συμβαίνει αυτό, φανερώνει κακή σωματική κατασκευή, φτωχή σεξουαλική ιδιοσυγκρασία και άτομο ψυχρό και εγωιστικό.

Κυρίως, η Γραμμή της Ζωής σχετίζεται με θέματα υγείας. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να εξετάσουμε σχολαστικά όλες τις απόψεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε και στο Όρος της Αφροδίτης. Η Γραμμή της Ζωής έχει δυο σημαντικές παραλλαγές: στη μια περίπτωση διατρέχει την επιφάνεια της παλάμης σχηματίζοντας μια μεγάλη καμπύλη· στην άλλη, διαγράφει μια ευθεία πορεία.

Η γραμμή προχωράει στο φυσιολογικό σημείο τερματισμού (Σχ. 13, Α): Φανερώνει εσωτερική ψυχολογική σταθερότητα, αγάπη για ζωή, απολαύσεις και δημιουργία· γρήγορο γάμο και δυνατούς δεσμούς με την οικογένεια.

Γραμμή που εκτρέπεται προς το Όρος της Σελήνης (Σχ. 13, Β):Φανερώνει τάση για φυγή σε τόπους μακρινούς, ιδιαίτερα πέρα από θάλασσες· ανήσυχη ρομαντική ιδιοσυγκρασία που αγαπάει την περιπέτεια.

Η γραμμή χωρίζεται σε δυο μεγάλα σκέλη. (Σχ. 13, Α-Β):Φανερώνει μεγάλη αγάπη για ταξίδια αλλά οι δεσμοί στην πατρίδα καταπιέζουν την παρόρμηση αυτή.

Γραμμή με ξεκάθαρα μικρά παρακλάδια προς το Όρος της Σελήνης (Σχ. 13, Γ): Στην περίπτωση αυτή, τα ταξίδια θεωρούνται σίγουρα και κάθε τέτοιο παρακλάδι είναι σημείο ταξιδιού ανεξάρτητα αν αυτό θα γίνει για επαγγελματικούς σκοπούς ή για διασκέδαση· παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι που έχουν τέτοια γραμμή είναι συνήθως σπιτόγατοι.

Ίσια γραμμή (Σχ. 14, Α):Φανερώνει εγωισμό και έλλειψη ανθρώπινης ζεστασιάς. Σημάδι αδύναμης σωματικής κατασκευής, ένδειξη στειρότητας. Αυτός ο τύπος της γραμμής βρίσκεται κυρίως στους εργένηδες και των δυο φύλων, γιατί επηρεάζει δυσμενώς το Όρος της Αφροδίτης που σχετίζεται με τα θέματα της στοργής και της σεξουαλικής ζωής. Φανερώνει επίσης ψυχρό άτομο που δεν μπορεί να σχηματίσει σταθερές φιλικές σχέσεις, μια που του λείπουν οι ικανότητες και η ανθρώπινη ζεστασιά.

Μακροζωία (Σχ.15):Τα σημάδια Α και Β δείχνουν το φυσιολογικό ξεκίνημα και τον τερματισμό της γραμμής της ζωής. Το Τ δείχνει τη γραμμή που διασχίζει το Όρος της Αφροδίτης και ενώνει αυτά τα δυο σημεία. Το γράμμα Μ φανερώνει ακριβώς το κέντρο της ευθείας γραμμής Τ που επίσης αγγίζει το κέντρο της Γραμμής της Ζωής. Τα σημεία Ο και Ν δείχνουν το πρώτο και το τρίτο τέταρτο. Για να υπολογίσουμε την πιθανή διάρκεια ζωής του κατόχου της, ακολουθούμε αρχικά τα παρακάτω στοιχεία: Αν η Γραμμή της Ζωής δεν φτάνει στο σημείο Ο, η διάρκεια της προβλέπεται σύντομη. Αν φτάνει στο Μ, μπορούμε να λογαριάζουμε μια μέση διάρκεια. Αν αγγίζει το σημείο Ν, σημαίνει μακροζωία. Κι αν φτάνει μέχρι το Β, ο κάτοχος της θα γίνει, πιθανότατα αιωνόβιος.

Πώς να υπολογίζουμε τη Γραμμή της Ζωής: Σύμφωνα μ’ ένα πολύ έγκυρο αρχαίο ανατολίτικο σύστημα για την ανάλυση των χεριών, η γραμμή της ζωής που απλώνεται ανάμεσα στα σημεία Α και Β αντιπροσωπεύει περίπου τα εκατό χρόνια. Ακολουθώντας λοιπόν αυτό το σχέδιο, το σημείο Ο δηλώνει είκοσι πέντε χρόνια, το Μ πενήντα χρόνια· το Ν εβδομήντα πέντε χρόνια και το Β εκατό χρόνια.

Μικρή Γραμμή της Ζωής: Η μεγάλη Γραμμή της Ζωής φανερώνει προοπτικές μακροζωίας· αντίθετα όμως, η μικρή Γραμμή της Ζωής δε σημαίνει κατ· ανάγκη και λίγα χρόνια ζωής. Συνεπώς, μην πανικοβληθείτε αν δείτε μια μικρή Γραμμή Ζωής στα χέρια σας γιατί αυτό δε σημαίνει πως οι κάτοχοι της είναι εκ των προτέρων καταδικασμένοι σε θάνατο. Σημαίνει απλά πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, πως κάποια κληρονομημένη αδυναμία ή βασική δυσλειτουργία στέλνει προειδοποιητικό σινιάλο.

Όταν βελτιωθούν οι παράγοντες υγείας, μια μικρή Γραμμή Ζωής τείνει να μεγαλώσει. Παρ’ όλα· αυτά, δείχνει πως είναι για τον κάτοχο της επιτακτική ανάγκη να παρακολουθεί την κατάσταση και την εξέλιξη της υγείας του. Γι’ αυτό λοιπόν, όσοι έχουν μικρή Γραμμή Ζωής θα πρέπει απλά να προσέχουν τον εαυτό τους περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους.

Κατάσταση υγείας: Η Γραμμή της Ζωής είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο που φανερώνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια τα σημαντικά στοιχεία της υγείας μας. Προσέξτε λοιπόν τα παρακάτω: Κανονική Γραμμή της Ζωής δίχως διακοπές ή άλλα σημάδια: δείχνει άριστη υγεία από όλες τις απόψεις. Εναλλασσόμενη, βαθιά, λεπτή και ρηχή Γραμμή της Ζωής: Φανερώνει ευαίσθητη υγεία και ο κάτοχος της πρέπει να λάβει έγκαιρα τα μέτρα του.

Γραμμή που περιέχει μια σειρά κρίκους κοντά τον ένα με τον άλλο (Σχ. 16,Α): Φανερώνει ιδιαίτερα κακή κατάσταση υγείας· σημάδι ελαττωματικής εσωτερικής υγείας.

Μικρές γραμμές σαν κλωστές που ενώνονται δεξιά και αριστερά από τη Γραμμή της Ζωής. (Σχ. 16,Β): Φανερώνουν νευρικότητα και φόβο, κίνδυνο νευρικού κλονισμού· οι κάτοχοι τους υποφέρουν από προβλήματα δυσπεψίας.

Όταν κρίνετε θέματα υγείας από τη Γραμμή της Ζωής, μην ξεχνάτε ένα βασικό κανόνα: μια καμπυλωτή γραμμή δείχνει δύναμη για αντίσταση και ανάρρωση ενώ η ευθεία γραμμή προοιονίζει παράταση της αρρώστιας.

ΠΗΓΗ: Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ,

είναι από τις εκδόσεις  “Ψυχογιός” που κυκλοφόρησε το 1980.

 

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Αρέσει σε %d bloggers: