Μαθήματα Χειρομαντείας. Μέρος 9 ”Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΄’-Το ερωτικό πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Η γραμμή της Kαρδιάς

Η Γραμμή της Καρδιάς αρχίζει γενικά κάτω από την περιοχή του δείχτη και διασχίζοντας την παλάμη οριζόντια τελειώνει συνήθως κάτω από το μικρό δάχτυλο προς την εξωτερική πλευρά του χεριού. Κυρίως αντιπροσωπεύει συναισθηματικές τάσεις, φανερώνει όμως και κάποια πράγματα για την κατάσταση της υγείας και ιδιαίτερα για τη λειτουργία της καρδιάς. Κι επειδή τα συναισθήματα παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε πόση σημασία έχει η γραμμή της Καρδιάς για το χαρακτήρα και γενικότερα, τον τρόπο ζωής του κατόχου της.

Ευθεία Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 19,α): Φανερώνει περιορισμένη συναισθηματική ανταπόκριση· οι κάτοχοι της δεν υποκύπτουν εύκολα στα σεξουαλικά θέλγητρα του άλλου φύλου· νοιάζονται περισσότερο για τα πνευματικά χαρίσματα και αντιδρούν ψυχρά στο σύντροφο που δεν είναι έξυπνος και μορφωμένος.

Για να δείξει το άτομο αυτό συναισθηματική συμπεριφορά, απαιτείται μεγάλος βαθμός ψυχικής διέγερσης.

Κατηφορικά παρακλάδια στη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 19,β): σημάδια απογοήτευσης και πνευματικής σύγχυσης· επίμονες συναισθηματικές σχέσεις που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Οι κάτοχοι τους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη φιλία και δυσκολεύονται να διαγράψουν μια σταθερή συναισθηματική ζωή.

(Σημείωση: Αν ένα πρόσωπο με τέτοιες γραμμές καταφέρει ν’ αναπτύξει μια αίσθηση ειλικρίνειας και αφοσίωσης, συνήθως τα μικροσκοπικά αυτά παρακλάδια ξεθωριάζουν).

Το μάκρος της Γραμμής της Καρδιάς: Σε όλα τα φυσιολογικά άτομα η γραμμή αρχίζει από το τμήμα Α (Σχ. 19), κάτω από το δείχτη. Πολλές φορές δείχνει να ξεκινά από το τμήμα Β (Σχ. 19) κάτω από το μεσαίο δάχτυλο, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις αρχίζει από το τμήμα Γ (Σχ.19) κάτω από τον παράμεσο. Πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται φυσιολογική όταν είναι τόσο μικρή ώστε ν’ αρχίζει από το μικρό δάχτυλο (τμήμα Δ, Σχ.19)

Γραμμή της Καρδιάς που εκτείνεται από το τμήμα Γ μέχρι το τμήμα Δ (Σχ. 19): Δείχνει έλλειψη ανθρώπινων συναισθημάτων άτομο άκαρδο με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γραμμή της Καρδιάς που αρχίζει από το τμήμα Β (Σχ. 19): Φανερώνει άνθρωπο που αγαπάει τη φύση, είναι εκδηλωτικός αλλά αδυνατεί να εκτιμήσει τις λεπτές αποχρώσεις του έρωτα. Πολλές φορές παρουσιάζει και τάση για βία.

Γραμμή της Καρδιάς που ξεκινάει από το τμήμα Α (Σχ. 19): Φανερώνει άτομο που υποφέρει από ζήλια και θεωρεί όλους τους άλλους κτήμα του· οι κάτοχοι μιας τέτοιας γραμμής είναι ικανοί να υποβληθούν σε κάθε λογής θυσίες για να κερδίσουν το αντικείμενο του έρωτα τους.

Γραμμή της Καρδιάς που αρχίζει κοντά στην κόψη της παλάμης: φανερώνει άτομο ιδεαλιστικό που ζητάει από το περιβάλλον του την τελειότητα· προδιάθεση για πνευματική σύγχυση και απογοήτευση· ανικανότητα για αναγνώριση των ανθρώπινων περιορισμών· τάση να ζητάει από φίλους και συγγενείς να είναι τέλειοι και αψεγάδιαστοι.

Γραμμή της Καρδιάς που διασχίζει την παλάμη με μια μεγάλη καμπύλη (Σχ. 20,α): Φανερώνει ζεστές και υγιείς συναισθηματικές αντιδράσεις. Οι άνθρωποι που έχουν μια τέτοια γραμμή είναι φτιαγμένοι για έρωτα. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα πνευματικά χαρίσματα και ανταποκρίνονται στη φυσιολογική και υγιή σεξουαλική πρόκληση. Είναι το σημάδι της αληθινής καρδιάς που εκτιμάει τις εσωτερικές λαχτάρες της ανθρώπινης σάρκας. Οι άνθρωποι αυτοί γίνονται αφοσιωμένοι εραστές και σύζυγοι.

Ανηφορικά παρακλάδια στη Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 20,β): Κάθε τέτοιο παρακλάδι φανερώνει συναισθηματικά οφέλη. Οι κάτοχοι τους έχουν μια εσωτερική ικανότητα να πλησιάζουν τους άλλους ανθρώπους κι αυτό σχηματίζει μια υγιή βάση για αμοιβαία προσέλκυση και ανάπτυξη της στοργής.

Βαθιά Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 21 ,α): Δείχνει ικανότητα για έντονα και βαθιά συναισθήματα· προσοχή στην εκλογή των φίλων όμως, όταν σχηματιστούν κάποιοι δεσμοί κρατούν για πάντα- βαθύ αίσθημα, αφοσίωση· οι άνθρωποι αυτοί γίνονται συνήθως καλοί φίλοι και αξιόπιστοι εραστές.

Συχνά παρεξηγούνται σαν άτομα εγωιστικά και ψυχρά. Ωστόσο, οι πράξεις τους δείχνουν τα βαθύτερα, αληθινά τους αισθήματα. Είναι άνθρωποι αξιόπιστοι που δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και συμπάθειες. Πάνω τους δεν υπάρχει τίποτα το αστόχαστο ή αδιάφορο.

Τραχιά Γραμμή της Καρδιάς (Σχ. 21,Β): Φανερώνει χαμηλό ερωτικό ένστικτο· βίαιο και σκληρό χαρακτήρα με έντονη αδυναμία σε ζητήματα πνευματικής ανάπτυξης. Σκληρές και βίαιες ενέργειες· τα αισθήματα του μοιάζουν πρωτόγονα και συγκεντρώνονται σε χυδαίες σεξουαλικές παρατηρήσεις.

ΠΗΓΗ: Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ,

είναι από τις εκδόσεις  “Ψυχογιός” που κυκλοφόρησε το 1980.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?

Αρέσει σε %d bloggers: